Jobbintervju i Sverige

12.06.2019 kl. 19:05

Idag har jag varit på jobbintervju för Umeå kommuns vikariepool! Det var en intressant upplevelse! De har inga färdigt betsämda tider utan de bjuder in en på drop-in intervju mellan 8.30 och 10.30, en dag i veckan. Intervjun var mera en sån där när-kan-du-börja-intervju. Var inte så nervös eller förberedd för den delen! Jag måste påminna mig själv fler gånger om intervjun för annars hade jag glömt bort alltihopa. Mina hjärna börjar ställa in sig på lomamode

Efter intervjun träffade jag en ny kompis som jag har stiftat bekanstskap med under första veckan här i Umeå! Vi träffades genom ett prova-på-lärarjobb.  Umeå kommun, som många andra kommuner i Sverige, behöver fler lärare! Så då hade de ett erbjudande där vi finska lärare fick komma och prova på att jobba 3 dagar i Umeå. Vi fick till och med betalat!!! Jag ides inte säga att jag skulle ha gjort det gratis... Vi höll några lektioner ihop och gick och kollade på andra lärares lektioner. Det var kul att se hur det går till i svenska skolan! Tyvärr hade de snart sommarlov så vi fick inte se vardagen i skolan. Men barnen var väldigt trevliga och nyfikna på oss. Många hälsade på oss på rasterna. Jag gillade också kollegiet. De var öppna och trevliga och pratade gärna med oss. Men jag kan inte ännu säga något om skillanderna mellan den finska och svenska skolan. Det får jag berätta om i höst sen. 
 

Jag var på biblioteket idag och skaffade bibbakort! Där hittade jag även HS, så jag ska försöka upprätthålla min finska. 


Vi gick på Expo och kollade på inredningstuff. Där fanns många fyndhörnor!!!


 

Kommentarer (1)
Skriv siffran 5 med bokstäver:
Så roligt med testjobb! Bra idé
Anna N13.06.19 kl. 13:44
Joo, de har nog bra idé här :)
14.06.19 18:06

Allu i Umeå är en blogg för nära och kära hemma i Finland som vill följa med Allus vardag i Umeå.  Bloggen erbjuder läsare halvslafsiga inlägg och fula vardagsbilder. Välkommen!