Vardag i Umeå

10.06.2019 kl. 12:19

Igår spenderade vi söndagen med att packa ihop Ikeamöblerna. Då man kom igång var det riktigt kul! Men det roligaste var ju så klart att få lägga sakerna på sin plats i hemmet! 

Det ultimata relationstestet. Kanske en ny dokusåpa?


Fast vi börjar få saker på sin plats och det börjar mer och mer kännas som ett hem har jag ändå en olustig känsla av att jag snart ska tillbaka till Vasa och av att någon inlämningsuppgift väntar på mig. Jag märker att jag har svårt att varva ner nu på min semester. Fast jag gör det jag vill och vet att jag inte har några plikter just nu är min kropp ändå i det där jobb-läget! Speciellt då jag vet att det inte är nåt lov just nu då alla andra är lediga, så börjar jag känna "borden". Jag  känner ett gnagande borde lite nu som då, men jag har egentligen inget jag borde göra. Efter många stressiga år på peffan och tiden med graduskrivande sätter sig den där borde-känslan i kroppen.

Tänker ofta på att det är en svår konst att studera. Man har så mycket eget ansvar och det är så lätt att tänka på studierna under sin lediga tid. En klasskompis sa en gång att hon fick dåligt samvete då hon var ledig en hel helg utan att studera. Tänk så sjukt då man sätter det i ett större perspektiv! Inte skulle man känna på samma sätt om man hade ett heltidjobb. Och studier ÄR faktiskt ett heltidsjobb. Då man inte studerar rent fyskiskt så sker det ändå en tankeprocess och en utveckling inom en, typ hela tiden. Jag blir otroligt less då människor nedvärderar studier. De bör bemötas med samma respekt som ett vanligt jobb!

Efter många slitsamma periorder måste väl kroppen få varva ner i lugn och ro. Jag ska försöka komma ihåg att sånt här tar tid och får ta sin tid! Min kropp, och de flesta kroppar, är ganska långsamma vid omställnigar och det är nåt man lätt glömmer bort, speciellt då vi matas in med bilder av supermänniskor som jobbar hårt och njuter av den hääärliga semmmmeeeestern ännu hårdare! Men en sak vet jag, och det är att det är skönt att bli äldre och bry sig mindre om vad man tror att alla andra gör på sin härliga semester och istället fokusera på vad man vill göra! 


En bild från min promenad idag! Bara en promenad på 10 minuter från oss hittar man naturen och lugnet. Nåt jag saknade i Vasa! Där behövde man nästan bil för att komma ut i naturen. Här ska jag hitta lugnet i sommar.


 

Kommentarer (0)
Skriv siffran 5 med bokstäver:

Allu i Umeå är en blogg för nära och kära hemma i Finland som vill följa med Allus vardag i Umeå.  Bloggen erbjuder läsare halvslafsiga inlägg och fula vardagsbilder. Välkommen!