Flytten till Umeå

07.06.2019 kl. 11:15

Flytt. Det måste vara en av de stressigaste sakerna man kan uppleva i ett nordiskt samhälle. Jag som har tendenser att anta det värsta så antog att den här flytten skulle vara en mardröm! Men en efterlängtad mardröm. Daniel flyttade i februari till Umeå och har bott som inneboende under våren. Så vi har haft ett långdistansförhållande under våren och vi har längtat att få flytta ihop!

Flytten gick till så här: vi hyrde en STOR lastbil fån Umeå. Den var ganska billig men självrisken var ganska hög + att den var sliten (säkert den höga självrisken som de tjänar pengar på). Daniel åkte på torsdagen från Umeå till Vasa med färjan. Vi var lite oroliga över hur det går att köra med en stor lastbil ombord på Wasaline... Men förvånansvärt bra gick det, enligt mig i varje fall! Daniel behövde lugna nerverna med snus och detta varade under hela flytten.

Den stora lastbilen. Som man konstigt nog får köra med B-körkort!


Jag hade förberett flytten så gott det gick i min lägenhet. Jag hade typ börjat på under majmånad så jag hade mycket tid att göra det bra! Städa och packa och skriva gradu har varit mitt liv under våren känns det som.

Vi fick hjälp av Daniel syster samt hennes sambo. Vi skulle även ha fått hjälp av en tredje person men vi var så pass snabba att det inte behövdes fler! Sedan sovde vi över hos min studekompis, eftersom båten for tidigt på lördgmorgon.

En bild från köket- preflyttsaker.


Väl framme i Umeå blev vi stoppad av tullen.... Vi hoppades på att de inte skulle börja gräva i alla flyttlådor eftersom vi behövde komma iväg och flytta in sakerna så vi kunde lämna tillbaka flyttbilen inom utsatt tid. Nå de ville bara ta ett blåstest (antagligen pga brännbollsyran) och så frågade tullpersonen väldigt många frågor, som varför vi är här och vad vi ska göra här och vad ska vi jobba med osv. Blev osäker på om vi var i norden eller hade kommit till USAs tull. Efter det körde vi till lägenheten (inte till Daniels lilla inneboenderum utan till vår riktiga lägenhet). Väl framme fick vi hjälp av Daniels kusin och hennes sambo. Det tog bara 45 min att flytta upp allt! Sedan tog vi en snabb fika och så bar det iväg till matbutiken och bensinstation för att sedan äntligen lämna av lastbilen. Vi orkade absolut inte ta en buss tillbaka hem (kanske skulle ha tagit en timme) utan vi unna oss en taxi! Men i varje fall- allt som allt en relativt smärtfri flytt! 

Vårt nuvarande flyttkaos <3


Stort tack till alla som hjälpte till med flytt och sovplats! 

 

Kommentarer (1)
Skriv siffran 3 med bokstäver:
Att flytta utomlands och studera är för tillfället aktuellt för mig, så blev så glad då jag hittade din blogg där du pratar om flytten till Sverige! Ser framemot dina kommande inlägg :)
Pipsa Linnéa07.06.19 kl. 15:46
Jaa, men så kul! Välkommen :)
08.06.19 17:45

Allu i Umeå är en blogg för nära och kära hemma i Finland som vill följa med Allus vardag i Umeå.  Bloggen erbjuder läsare halvslafsiga inlägg och fula vardagsbilder. Välkommen!